Vijesti

SEAT dobiva svoj prvi SUV

SEAT će u svojoj proizvodnoj liniji imati kompaktni SUV (Sport Utility Vehicle) nakon što se na njegovom dizajnu i razvoju radilo gotovo dvije godine. Marketinške aktivnosti vezane za novi model započet će 2016.

“Ovo je odlična vijest, jer ona SEAT odvodi na novi teritorij, onaj najvećeg i najbrže rastućeg segmenta na svijetu.”, rekao je predsjednik tvrtke SEAT, Jürgen Stackmann, na današnjoj tiskovnoj prezentaciji godišnjih rezultata i dodao:  “SUV je važan nosivi stup korporativne strategije te je velik iskorak na putu do postizanja održive profitabilnosti tvrtke.”

Odluka o proizvodnji SUV-a jasan je znak posvećenosti Volkswagen  koncerna španjolskoj marci. Novi model znači stvaranje uporišta u rastućem segmentu koji samo u Europi zastupa gotovo milijun vozila godišnje. Ovaj segment je porastao za više od 40% u zadnjih pet godina, a svoj će rast nastaviti i u budućnosti. Nadalje, marketinške aktivnosti vezane za novi model ukazuju na daljnje širenje SEAT-ove linije proizvoda, što će marci pomoći u održavanju trenutnog zamaha u rastu, koji je postigla uspješnim predstavljenjm obitelji Leon, koja prima brojna priznanja i nagrade diljem Europe.

Novi SUV će se razvijati u SEAT-ovom tehničkom centru u Martorellu, jedinstvenom centru izvrsnosti u Južnoj Europi s više od 900 inženjera posvećenih inovacijama.

Tags: /