sport

Sezoina 2017. u Ultra HD rezoluciji

Formula 1 se prebacuje na Ultra HD televizijske prijenose nakon što su uspješno odradili probni prijenos na VN Singapura.

Produkcijom i prijenosom prošlog vikenda upravljao je tehnički partner Formule 1, Tata, u suradnji sa Sky TV-om, a to je uključivalo nekoliko UHD kamera čije su snimke izmiješane s onima iz FOM-ovog centra.

“UHD nudi četiri puta bolju rezoluciju od HD-a, čime stvara snažniju Formulu 1 i potpuno novo iskustvo za navijače nego ikad prije,” rekao je Skyev direktor, Keith Lane.

“Uspjeh ovog koncepta u Singapuru pokazuje da smo na putu da svaku utrku odradimo uživo u UHD rezoluciji iduće sezone koristeći Sky Q kućne servise i da nastavimo davati svojim kupcima akcijsku Formulu 1 za kojom žude,” dodao je.

UHD prijenosi zahtijevaju superbrzu internet vezu, a to bi trebao biti oslonac i za planirano uvođenje iskustva virtualne stvarnosti.

“Druge tehnologije, poput virtualne stvarnosti, oslanjat će se na sveprisutniju superbrzu internetsku vezu. Kako se brzi razvoj tehnološke inovacije odvija, nastavit ćemo raditi s FOM-om kako bi omogućili navijačima da iskuse stimulirajući svijet Formule 1 na potpuno novi način,” objasnio je Mehul Kapadia, upravljački direktor poslova za F1 kompanije Tata Communications.

Izvor: GP1.hr