sport

Simona De Silvestro odvozila prve kilometre u F1 bolidu

Simona De Silvestro, Sauber media

Simona De Silvestro, test vozačica Saubera, odradila je jučer svoje prve kilometre u F1 bolidu na stazi Fiorano. Švicarka je odvozila 112 krugova u Sauberu C31, no bez KERS-a te s posebno pripremljenim Pirelli gumama. Cilj je bio upoznati se s autom te poboljšavati vremena kako vrijeme teče, što joj je pošlo za rukom.

“Voziti Formulu 1 je nešto vrlo posebno. Nisam bila nervozna ujutro, bila sam fokusirana na posao koji moram odraditi. Nakon instalacijskog kruga sam shvatila da sam napravila prvi krug s bolidom Formule 1, što je uistinu nešto posebno.”

“Ono što me najviše impresioniralo je prianjanje auta za podlogu te kočenja. Kad sam bila u prvom krugu, kočnice su bile hladne, no unatoč tome, usporavanje je bilo jače nego što sam iskusila bilo gdje drugdje. G sile su nešto jače nego u IndyCaru. Uglavnom sam sretna s prvim danom u bolidu, te sada shvaćam da imam još mnogo potencijala kojeg mogu iskoristiti. Fizički se osjećam dobro, što je rezultat mog višemjesečnog pripremanja za ovo. Jedva čekam opet ući u Formulu 1, osjećaj je nevjerojatan.”

Simona De Silvestro će danas odraditi još jedan test, čime će kompletirati dvodnevno testiranje.

Izvor: GP1.hr