sport

Službeno: Lance Stroll i Valtteri Bottas u Williamsu

Williams je potvrdio svoju vozačku postavu za 2017. godinu. U momčadi ostaje dosadašnji vozač, Valtteri Bottas, a njemu će se pridružiti kanadski tinejdžer, Lance Stroll.

Još tijekom ljetne stanke su se pojavile da bi mladi Stroll mogao dobiti priliku u momčadi iz Grovea, ali tek je sada službeno potvrđen. Momčad je vjerojatno čekala da Kanađanin napuni 18 godina kako bi izbjegli pravne zavrzlame jer je Martini glavni sponzor momčadi pa ne bi bilo u redu da potvrde maloljetnika.

Također, bilo je špekulacija da bi momčad mogao napustiti i Bottas. Renault je bio jako zainteresiran za Finca, ali Bottas ipak ostaje u Groveu.

Mladi Stroll će u Williamsu zamijeniti Felipea Massu koji na kraju ove godine odlazi u mirovinu. Stroll će tako postati prvi Kanađanin u Formuli 1 još od Jacquesa Villeneuvea koji se umirovio 2006. godine.

Stroll je inače sin modnog milijardera, Lawrencea Strolla, ali nije poznato da li u Williams nosi ponešto sponzorskog novca. Pretpostavka je da mladi Stroll sigurno uz vozački talent nosi i financije, ali službene potvrde još nema.

Stroll će tako iduće godine biti najmladđi vozač na gridu, ali neće biti najmlađi koji je ikad startao. Taj rekord pripada Maxu Verstappenu koji je debitirao s 17 godina i 166 dana.

Ovom objavom se vozačka mjesta polako popunjavaju, iako se čekaju još potvrde Force Indije, Haasa, Renaulta, Saubera i Manora.

Izvor: GP1.hr