sport

Solucija za glasniji zvuk će biti isprobana u Španjolskoj

VN Australije 2014.

Formula 1 bi trebala postati glasnija od VN Kanade, jer će se rješenja za pojačavanje zvuka predstaviti nakon utrke u Španjolskoj. Prije dva tjedna u Kini tijekom održavanja VN-e, proizvođači motora su predstavili nekoliko ideja kojima bi probali poboljšati zvuk novih turbo motora. Nezadovoljni su fanovi, a ni Bernie Ecclestone nije izrazio zadovoljstvo. Mercedesov Toto Wolff kaže kako se najviše može napraviti oko auspuha, no nije sretan s idejom o proširivanju kraja auspuha.

“Razgovarali smo o tome što bi sve moglo biti rješenje, a mi u Mercedesu također imamo svoje pristupe i prijedloge. Imamo nekoliko vrlo složenih rješenja oko ispušnog sustava ali i “megafon” rješenje koje podrazumijeva proširenje ispušne cijevi na kraju. Ne znam baš da li je ovo ono što bi trebali raditi u Formuli 1, no svakako ćemo pokazati svoje prijedloge. Ta rješenja ćemo isprobati u Barceloni, pa ćemo vidjeti daju li željeni učinak.”

Podsjetimo, početkom sezone su se na Formulu 1 obrušili organizator VN Australije te gledatelji s utrke, govoreći kako nisu dobili spektakl koji su očekivali te da su prevareni.

Izvor: GP1.hr