sport

Steiner: Vjerujem da će se Grosjean oporaviti u Monacu

Vozač Haasa, Roman Grosjean, ove sezone vozi debelo ispod svoga standarda. Dok su prošle sezone bodovi ipak dolazili periodično, ove sezone još nije osvojio niti jednog. Od pet utrka, odustao je čak u tri. Jedini završeci su mu trinaesto mjesto u Bahreinu i sedamnaesto u Kini.

Ne može se reći kako je kvaliteta bolida jedina za kriviti. Momčadski kolega Kevin Magnussen ostvaruje neusporedivo bolje rezultate i trenutno je deveti u poretku s devetnaest bodova (Grosjean je tek devetnaesti s nula bodova).

Serija loših rezultata je potakla govore o njegovom ranijem odlasku iz momčadi. No, prema riječima direktora momčadi, Guntera Steinera, proširene glasine jednostavno “nisu poštene”. Usprkos izazivanju incidenata u Bakuu i Španjolskoj, direktor momčadi o Belgijcu ima samo riječi ohrabrenja i pozitive.

“Imao je dobar nastup na slobodnim treninzima ovdje u Monacu, pogotovo na drugome gdje je pokazao miran pristup.”

“Kada vozite ovdje, nikada niste ravnodušni. Iako se Grosjean nije na svu silu pokušao dokazati da poveća svoje samopouzdanje, pokazao je da ga prati dobar duh. Ništa neobično za njega. Mislim da ide ka oporavku. Nadam se da ćemo imati neometane kvalifikacije,” objasnio je Steiner.

Na uvodnom treningu, Grosjean je zabilježio deveto vrijeme dok je u drugome njegov nastup bio nešto kraći zbog problema s podnicom. Momčadski kolega Magnussen je također imao promjenjive nastupe na prva dva treninga. Prvi je morao naprasno prekinuti zbog problema s gorivom a u drugom je zabilježio šesnaesto vrijeme, za dva mjesta bolje od Grosjeana.

Steiner i dalje smatra kako je Monaco pravo mjesto da momčad “sanira štetu” koju su pretrpjeli u prethodnim utrkama i na ovim slobodnim treninzima.

“Moramo sanirati dosta štete. u ovom trenutku, Romainova kazna od tri mjesta u poretku ne izgleda kao da će doprinijeti našem cilju. Pred nama je još jedan trening i nadam se da ćemo smisliti neko poboljšanje,” zaključio je Steiner.

Ovo izdanje utrke u Monacu predstavlja prvi trkaći vikend gdje se pojavljuju nove, hypersoft gume. Mnogi su već izrazili neizvjesnost oko prilagodbe na novu mješavinu ali i najavili “ludnicu” zbog brzine koju donose. U skladu s time, bit će zanimljivo za vidjeti hoće li momčad Haasa ostvariti napredak zahvaljujući novim gumama.

Izvor: GP1.hr