sport

Stewart: Hamilton mora ponovno razmisliti o taktici prvog kruga

Legenda Formule 1 Sir Jackie Stewart se još jednom dotaknuo Lewisa Hamiltona i incidenta s VN Španjolske u koji je trostruki svjetski prvak bio uključen. U razgovoru za Autosport par dana nakon prošle utrke, Stewart je rekao:

“Krivica je Hamiltonova. Nije prihvatljivo da iskusni vozači imaju incidente u prvom krugu, nijedan od velikih vozača nikada to nije radio. Niste to vidjeli kod Juana Manuela Fangija, Stirlinga Mossa ili Jima Clarka. Jedna od važnih značajki svih velikih vozača je njihova kontrola uma. Naučio sam odvajati emocije i to je razlog zašto sam uvijek dobivao utrke u prvih pet krugova”, rekao je trostruki svjetski prvak.

“Nadam se da je naučio lekciju. To je bio spontani manevar koji više ne bi ponovio. Mora misliti o onome što se dogodilo u Španjolskoj, razmisliti o posljedicama za njegove zaposlenike. Mora ponovno promisliti o svom stavu prema onome za što je odgovoran, a to vrijedi za svakog vrhunskog vozača. Ne vjerujem da bi se to dogodilo s Vettelom, on ne bi napravio taj potez. Fernando Alonso ne bi također. Rosberg to ne bi učinio.”

Izvor: GP1.hr