Vijesti

Superbrzi internet za Audi A3

Audi connect pristup internetu je dobio “turbo” u skladu s Audijevim sloganom “Napredak kroz tehniku”. Tine je Audi postao prva marka koja serijski ugrađuje superbrzi 4G/LTE standard prijenosa podatka.

Nova, četvrta generacija “4G” prijenosa podataka od nedavno je dostupna u modelu S3 Sporback, a od studenog će biti dostupna i u ostalim inačicama Audija A3. Integracija ovog standarda je vrlo važna u razvoju Audijevog pristupnog sustava koji umrežuje vozilo s vozačem i internetom. U budućnosti će omogućiti spajanje s infrastrukturom i drugim vozilima.

4G/LTE značajno proširuje mogućnosti automobilskog tzv. “infotainment” sustava. Ovaj, trenutno najnapredniji standard, omogućuje prijenos velike količine podataka u jedinici vremena što pak omogućuje gledanje filmova u HD kvaliteti preko interneta.

Za upotrebu 4G/LTE mreže, vozilo mora imati “MMI Navigation Plus” sustav, a korisnik odgovarajući SIM karticu i neograničen “flat rate” pristup internetu. SIM kartica se stavi u za to pripremljeno mjestu u pretincu za rukavice, a putnici se putem WLAN mreže spajaju na pristupnu točku vozila, tzv. “Hotspot”.