Vijesti

Suradnja Greyp Bikes i Qoros

Na 84.Ženevskom sajmu automobila tvrtka Qoros predstavlja eBIQE – tehnološko napredni električni dvokotač, nastao u suradnji s tvrtkom Greyp Bikes i Rimac Automobili. Revolucionarna tehnologija najnaprednijeg električnog bicikla G12 tvrtke Greyp Bikes osim kupaca privukla je i automobilske tvrtke.

Direktor tvrtke Greyp Bikes i Rimac Automobili, Mate Rimac ističe: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku raditi s toliko perspektivnom tvrtkom koja se strelovito probija na svjetskom automobilskom tržištu i za koju vjerujemo da će polučiti velike uspjehe u budućnosti. Rezultat uspješne suradnje je eBIQE koji kombinira sve prednosti Greypa G12, a donosi zanimljive novitete.”

eBIQE je baziran na tehnologiji Greyp G12, dok mu je dizajn promijenjen. Uveden je i novitet pa je tako bicikl spojen na QorosQloud sustav putem 3G mreže što je karakteristično za Qoros vozila. eBIQE je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj, a na razvoju i proizvodnji su radili inžinjeri i tim tvrtke Greyp Bikes u suradnji sa timom iz Qorosa.

Kako je jedan od ciljeva tvrtke Rimac Automobili, čija je sestrinska tvrtka Greyp Bikes, postati prepoznati centar znanja za razvoj i proizvodnju električnih vozila, tako je ova suradnja s Kineskom tvrtkom Qoros samo još jedan dokaz da mladu tvrtku iz Hrvatske, svijetske tvrtke prepoznaju kao pouzdanog partnera za najzahtjevnije projekte. Osim što ovakve poslove smatra dobrim vjetrom u leđa, Mate Rimac napominje: “Rijetko kada imamo priliku progovoriti javno o projektima koje radimo za druge tvrtke jer smo vezani ugovorima o tajnosti. Svakako nam je drago da smo ovaj put u mogućnosti to učiniti. Mnogi nas doživljavaju samo kroz sliku Concept_One-­‐a i električnog bicikla, a ne znaju da je naša tvrtka zapravo mnogo više. Tehnološka tvrtka koja svojim inovacijama pomiče granice električnih vozila, te mnogim drugim tvrtkama širi znanje na tom području i kroz suradnju plasira svoj know-­‐how i tehnologiju u mnogo širi spektar proizvoda i industrija.”