sport

Suzuki još nije započeo pregovore sa vozačima za 2015.

Suzuki-MotoGP-1000-Inline-4

Suzuki još uvijek nije potvrdio svoju vozačku postavu za iduću sezonu.

Japanska momčad će se iduće sezone vratiti u kraljevsku klasu MotoGP nakon trogodišnjeg odsutstva, ali šef momčadi, Davide Brivio je pojasnio kako još uvijek nemaju potvrđenu vozačku postavu.

Još uvijek nemamo nikakav dogovor ni sa jednim vozačem i još nemamo ideju tko bi mogao biti naš vozač“, rekao je Brivio za MotoGP.com. „Razgovaramo, razmatramo razne opcije i konzultiramo se sa agentima kako bi vidjeli čiji ugovori istiću na kraju ove sezone i koji vozači pokazuju interes za naš motocikl.

Dani Pedrosa, čiji ugovor s Hondom ističe na kraju ovogodišnje sezone je u posljednjih nekoliko tjedana bio povezan sa mogućim odlaskom u Suzuki 2015., ali Brivio inzistira kako se Španjolac još uvijek nije oglasio.

Morali bismo saznati da li je on zainteresiran“, objasnio je. „Mi trenutno službeno ne pregovaramo ni sa kime. Vjerojatno će se stvari pokrenuti u nadolazećim tjednima. Bit će zaista teško dovesti top vozača, ali želimo što je moguće bolje vozače, ali moramo vidjeti tko će biti slobodan na tržištu i tko će htjeti voziti za nas.

Brivio je za kraj dodao kako je testni vozač, Randy de Puniet, koji se utrkivao u MotoGP-u od 2006. – 2013. u igri za vozačko mjesto.

Izvor: GP1.hr