sport

Taffin: U Španjolskoj ćemo biti još bolji

Renault Energy 2014; Izvor: Renault Media

Voditelj trkaćih operacija Renault Sporta F1, Remi Taffin, uvjeren je da će se trend poboljšanja nastaviti i ovog vikenda. Uoči VN Španjolske, Taffin je rekao:

“VN Španjolske će biti iduća stanica evolucije performansi koje smo započeli u Kini. I dok nema mnogo vidljivih hardverskih nadogradnji, postoje značajna unaprjeđenja softvera koja bi dodatno trebala poboljšati vozna svojstva i ukupne performanse. Opet smo poboljšali upravljanje energijom i efikasnost tako da se nadamo da će se naš pozitivan trend nastaviti i u Barceloni.”

Circuit de Catalunya bi trebala pokazati jasniju sliku odnosa snaga među momčadima, a Francuz očekuje da će razlika među pogonskim jedinicama biti manja nego u prve četiri utrke.

“U ova tri tjedna smo mnogo napredovali a ovaj vikend može pokazati da je ‘utrka među motorima’ puno tjesnija jer je Španjolska bolji pokazatelj prosječnih karakteristika većine staza u idućem dijelu sezone. U Barceloni je lako vratiti energiju zahvaljujući uskim zavojima kako što je zavoj broj 10 i šikani gdje vozač jako koči. Oboje će pomoći MGU-K da se ponovno napuni dok dug pravac pitlanea ne omogućava MGU-H potpuno trošenje baterije. S raznolikostima brzina u zavojima ne očekuju se problemi po pitanju potrošnje goriva. Bitan je dobar odaziv pogonske jedinice u brzim zavojima 3 i 8 uz zadržavanje stabilnosti zadnjeg kraja prilikom kočenja u sporijim zavojima kao što je zavoj broj 10. U zadnja tri tjedna smo naporno radili na ovim područjima tako da u Španjolsku idemo uvjereniji u dobre performanse”, zaključio je Taffin.

Izvor: GP1.hr