Vijesti

Tim Peugeot-Total usredotočen na utrku

Peugeot 2008 DKRNova godina počinje zvucima jurilica Peugeot 2008 DKR koji će odjekivati diljem Južne Amerike. Nakon što su stigli u Argentinu, automobili su prošli prva testiranja i posljednja namještanja kako bi bili spremni za utrku. Tim Peugeot-Total sad je na početku relija Dakar 2015., koji je sa svojih 9.000 km vrlo teškog terena najzahtjevniji reli na svijetu.

Nakon dugih mjeseci ugađanja te intenzivnih pokusnih vožnji u Maroku tijekom prosinca, tri Peugeot 2008 DKR brodom su stigla u Buenos Aires u Argentinu, gdje im se pridružio cijeli tim. Posljednje pripreme, ugađanja i usavršavanja brzo su prepustili mjesto vožnji i zagrijavanju automobila.

Cilj prvih testiranja bilo je ugađanje automobila koje voze Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz i Cyril Despres/Gilles Picard kako bi se pripremili za suočavanje s prvom etapom relija Dakar.

Olujne kiše koje su se obrušile na argentinski glavni grad odmah su tim Peugeot-Total uvele u ozračje tog petnaestodnevnog relija s brojnim nepredvidivim okolnostima. Teren izvorno predviđen za prva testiranja tridesetak kilometara izvan Buenos Airesa postao je neupotrebljivim pa je odmah valjalo pronaći neko drugo prikladno mjesto za održavanje te nužne vježbe.

“Ovo je prvi put da prve testove obavljam na asfaltu, ali zbog neprestanih kiša nije bilo druge mogućnosti”, priznaje višestruki prvak Carlos Sainz. “Brzo smo pronašli rješenje za testiranje automobila i zadovoljan sam što sve savršeno funkcionira.”

Stéphane Peterhansel, 11 puta pobjednik Relija Dakar, još je jednom pokazao svoju legendarnu hladnokrvnost tijekom ovog posljednjeg ugađanja prije predstavljanja automobila sucima radi tehničkih provjera: “Naši inženjeri i mehaničari pomno vode brigu o automobilu i dirljivo je vidjeti strast kojom svatko od njih radi svoj posao”, kaže Stéphane kako bi sažeto dočarao ozračje u timu.

Entuzijazam Cyrila Despresa, “mlade nade na četiri kotača”, zarazan je već od pristizanja ekipe u Južnu Ameriku. On dobiva brojne savjete kako bi izvukao maksimum iz svog Peugeot 2008 DKR.

Bruno Famin, direktor tima Peugoet-Total, sa zadovoljstvom promatra kako se njegova ekipa vozača, suvozača, mehaničara i inženjera suočava s tim izazovom i daje sve od sebe za posljednje pripreme uoči dana D: “To je to, spremni smo. Tim je tijekom posljednih tjedana uložio goleme napore kako bismo danas bili spremni. Ponosan sam na ono što smo dosad postigli. Spremni smo za prvu etapu, a s daljnjim ćemo se izazovima suočavati korak po korak.”