sport

Top 10 Martina Kodrića u Austriji

Martin Kodrić

Nakon subotnjeg peha, naš je jedini predstavnik u seriji Formula Renault 2.0 ALPS u nedjelju u Austriji došao do svojeg drugog Top 10 plasmana u debitantskoj sezoni.

Martin Kodrić u drugu je utrku na Red Bull Ringu krenuo s desetog mjesta, a u prvom je krugu pao sve do 15. pozicije. No u 25-minutnoj utrci uspio je napredovati točno do mjesta s kojeg je startao, pa iz Spielberga odlazi s desetim mjestom.

“U prvom krugu sam dosta izgubio jer sam poslije starta tražio vanjsku stranu, gdje je bila još veća gužva, ali poslije sam uspio nadoknaditi izgubljeno. Ritam je bio jako dobar, imao sam i 1:31.9 u krugu, što je bilo u razini s vodećima pred sam kraj utrke”, rekao je Kodrić.

Vozač Fortec Motorsportsa najveći je dio posla obavio od sedmog do 13. kruga, kad je napredovao od 14. sve do 10. mjesta, do kojeg je došao školskim pretjecanjem Akasha Nandyja u posljednjem zavoju staze Red Bull Ring.
Kodrićevih 1:31.9 bilo je samo tri desetinke sporije od najbržeg kruga pobjedinka utrke. Matevos Isaakjan i u nedjelju je bio u svom svijetu, upisavši tako prvu dvostruku pobjedu svoje karijere.

Iza ruskog 16-godišnjaka za iznenađenje se pobrinuo Talijan Alessio Rovera, dok je u borbi za treće mjesto vodeći u ukupnom poretku Nyck de Vries tek tri kruga prije kraja uspio prestići Charlesa Leclerca, člana Kodrićeva Fortec Motorsportsa.

De Vries je jedini vozač koji je u svih šest utrka serije ALPS završio na pobjedničkom postolju, a njegova uvjerljiva prednost u odnosu na Isaakjana iznosi 62 boda.

Martin Kodrić u ukupnom je poretku 13. s 12 osvojenih bodova. Za dva će tjedna proslaviti svoj 17. rođendan utrkom na legendarnoj belgijskoj stazi Spa-Francorchamps.

Izvor: GP1.hr