Vijesti

Trkaći Volvo S60 V8 debitirao u Sidneyu

Volvo Polestar Racing predstavio je moćno trkaće izdanje Volva S60 od 650 KS s kojim će nastupati na ovogodišnjem prvenstvu V8 Supercar. Prva vožnja obavljena je uz policijsku pratnju preko glasovitog mosta iznad luke Sidney.

“Ovo je značajan dan. Polestar je globalni partner Volva u trkaćem sportu još od 1996. godine, a rezultat su uspješni nastupi na svjetskom, europskom i skandinavskom touring prvenstvu. Pred nama je novi zajednički izazov – sjajno V8 Supercar prvenstvo.”, izjavio je Christian Dahl, vlasnik kompanije Polestar.

Uz Christiana Dahla otkrivanju automobila su prisustvovali i Matt Braid, direktor kompanije Volvo Car Australia, šef GRM tima Garry Rogers te vozači Scott McLaughlin i Robert Dahlgren.

“Ovo je povijesni dan za Volvo Car Australia. Kao prvi proizvođač luksuznih automobila, koji u V8 Supercars prvenstvo ulazi s tvorničkim timom, oduševljeni smo što će se naš Volvo S60 natjecati u najjačem touring prvenstvu te tako ojačati svijest javnosti u Australiji o modelu S60 kao i samom Volvu.”, istaknuo je Matt Braid.

Korištenjem Volvo, Polestar i GRM resursa, Volvo Polestar Racing S60 V8 stvoren je kako bi zadovoljio propise V8 Supercars prvenstva za „automobile budućnosti“. Ti propisi uključuju 18-inčne kotače, transaxle mjenjač i neovisan stražnji ovjes.

“Ovo je jedinstven trkaći automobil, u isto vrijeme izazovan i zabavan za vožnju. Izuzetno je snažan i zahtijeva poštovanje. Veselim se početku sezone u Adelaidu gdje ću se susresti s najvećim izazovom u svojoj trkaćoj karijeri.” napomenuo je Dahlgren.

Volvo Car Australia ima bogatu trkaću tradiciju koja datira još od 60-tih godina prošlog stoljeća i uključuje vrijedna dostignuća kao što su šampionska titula u australijskom touring car prvenstvu iz 1986. godine s modelom Volvo 240T, kojeg je vozio Robbie Francevic, te pobjeda u najpoznatijoj utrci u Australiji – Bathurst 1000 i to 1998. godine s modelom Volvo S40, kojeg su vozili Jim Richards i Rickard Rydell. Neka od najvećih australskih imena trkaćeg sporta kao što su John Bowe i Peter Brock svoj su uspjeh postigli upravo s Volvom.