sport

Upitno održavanje utrke Formule 1 u Rusiji

ss-abudhabi2

Veliki upitnik nalazi se nad ovogodišnjom inauguralnom VN Rusije. Legenda Formule 1 i Mercedesov neizvršni predsjednik, Niki Lauda, ranije je odbacio navode da bi sport trebao bojkotirati događaj u Sočiju zbog događaja na poluotoku Krimu. Prošlog mjeseca ispostavilo se da je karijera u Formuli 1 za mladog ruskog test vozača Saubera Sergeya Sirotkina u pitanju nakon što je njegov sponzor, SMP Bank, bila predmet sankcija SAD-a i Europske unije.

Sirotkinov sponzor, Boris Rotenberg, navodno je blizak s ruskim predsjednikom tako da je i veliki broj drugih ruskih sportaša imao problem zamrznutih bankovnih računa.

Sir Richard Ottaway, britanski političar i predsjednik Odbora za vanjske poslove, rekao je za The Times da je zbog krize na Krimu utrka Formule 1 ‘skroz nerealna’.

“Ako se nove, još teže sankcije uvedu, utrku Formule 1 će biti nemoguće održati zbog restrikcija po pitanju protoka novca”, rekao je Ottaway.

Timesov dopisnik Kevin Eason također je rekao da će momčadi Formule 1 ‘biti zabrinute’ oko održavanja VN Rusije, dok bi se vodeći sponzori ‘možda htjeli ograditi’ od događaja u toj regiji.

Izvor: GP1.hr