sport

Valentino Rossi želi novi dvogodišnji ugovor s Yamahom

46rossi_valentino_rossi_yamaha_slideshow_169

Valentino Rossi je uoči početka Velike nagrade Francuske u Le Mansu otkrio da želi ostati u MotoGP-u te da planira započeti pregovore s Yamahom oko novog dvogodišnjeg ugovora.

Deveterostruki svjetski prvak je krajem prošle sezone izjavio kako će u početnoj fazi ovogodišnje sezone odlučiti o svojoj budućnosti u MotoGP-u.

Talijan je sezonu započeo veoma dominantno, u Qataru se borio sa aktualnim svjetskim prvakom Marcom Marquezom za pobjedu te se trenutno nalazi na trećoj poziciji ukupnog poretka, ispred timskog kolege Jorgea Lorenza nakon prve četiri utrke.

Rekao je kako ga je njegova forma uvjerila da odluči o produljenju svoje MotoGP karijere.

Prošle godine sam imao nekoliko dobrih utrka i jednu pobjedu, ali u drugom djelu sezone sam bio predaleko od top 3 plasmana.

Htio sam vidjeti hoće li ova sezona biti bolja i odmah na početku sam osjetio poboljšanlje.

Uživam raditi s Yamahom i mojom ekipom, stoga je moj projekat novi ugovor za sljedeće dvije godine.

Mislim da ću nekoliko nadolazećih tjedana i utrka razgovarati s Yamahom o nastavku.

Mediji nagađaju kako bi se potvrda ugovora mogla dogoditi već za dva tjedna u Mugellu, gdje je Rossi osvojio neke od svojih najvećih pobjeda, a zanimljivo je da će i upravo na utrci u Mugellu Rossi obilježiti svoj 300-ti nastup.

Nakon što je Colin Edwards objavio svoj odlazak na kraju sezone, Rossi, sada 35-godišnjak će biti najstariji vozač na gridu sljedeće sezone.

Popularni ‘The Doctor‘ je jedan od najuspješnijih vozača MotoGP serije svih vremena, svoju karijeru u MotoGP-u je započeo 1996., a u kraljevskoj klasi je debitirao 2002. Tijekom svoje karijere osvojio ukupno 106 pobjeda, 185 puta se penjao na podij, a osvojio je i po jednu titulu prvaka u klasama do 125 kubika i do 250 kubika i preostalih sedam u kraljevskoj klasi.

Izvor: GP1.hr