sport

Vandoorne: Novi McLaren izgleda jako agresivno

Novi vozač McLaren Honde, Stoffel Vandoorne, kaže kako novi bolid za iduću godinu izgleda jako agresivno kada ga se usporedi s ovogodišnjim izdanjem.

Iako je Vandoorne vidio bolid tek kao 3D model, vjeruje kako će izgledati ‘cool’ te je jedva čeka sjesti za upravljač MP4-32.

“Vidio sam ga na zaslonu računala, samo 3D model. Dosta je drugačiji od trenutnih bolida. Izgleda cool i futuristički. Posebno sa širim gumama i većim stražnjim krilom. Kada pogledate CG (računalna grafika) model odostraga, izgleda jako agresivno. Izgleda stvarno cool,” rekao je Vandoorne.

“Jedva čekam sjesti u bolid i početi sa zimskim testiranjem. Sve što sam napravio do sada je bilo radi pripreme za iduću sezonu. Još je dugo do toga i postoji puno stvari koje moram proći prije nego sjednem u novi bolid prvi puta. Ali, kada se vratimo poslije Božića i Nove godine, stvari će se početi brzo odvijati,” dodao je Belgijac.

Vandoorne je za svoj trkaći broj odabrao broj 2. Objasnio je čemu je to tako.

“Izabrao sam ga jer je to moj prvi broj koji sam imao kad sam se počeo utrkivati u jednosjedima u Formula 4 Eurocupu 1.6 2010. godine. Nisam izabrao broj, dali su mi ga, ali bila je to dobra godina za mene. Imao sam dosta pobjeda i puno postolja. Puno lijepih uspomena,” objasnio je Vandoorne.

Izvor: GP1.hr