sport

Vandoorne: Teško je reći kakav će biti novi McLaren

Novi vozač McLaren-Honde, Stoffel Vandoorne, rekao je da još uvijek ne zna kakav će biti novi McLaren po pitanju performansi. Kaže kako ova promjena pravila donosi određenu neizvjesnost među momčadima.

”Jako je teško predvidjeti gdje ćemo biti po pitanju performansi. Mislim da je tako i drugima, nitko ne zna što očekivati. Naravno, očekujemo da će se najjače momčadi boriti za prve pozicije kao i uvijek, ali još uvijek ne znamo u kojem poretku.”

”Nova pravila znače i nove stvari koje morate naučiti svaki tjedan. Radili smo naporno tijekom zimske stanke i vidimo napredak. Ali nikad ne možete biti sigurni da ste dovoljno napredovali kada ne znate kako rade druge momčadi. Moramo pričekati početak sezone da znamo gdje smo,” rekao je mladi Stoffel.

Belgijac je ove sezone u McLarenu zamijenio Jensona Buttona, koji je odlučio povući se iz Formule 1 krajem prošle godine. Stoffel je rekao da će se ove sezone potpuno koncentrirati na sebe i svoje nastupe.

”Još uvijek si nisam postavio nikakav cilj. Fokusirat ću se samo na to da ne pravim nikakve velike greške. Moram se pobrinuti da sam upućen u sve procedure i postupke. Najvažnija stvar za mene je da dođem potpuno spreman na testiranje u Barcelonu i da se odmah možemo fokusirati na performanse bolida,” izjavio je Vandoorne.

Izvor: GP1.hr