sport

Vandoorne: U Monaku se moram kloniti nevolje

Stoffel Vandoorne ove sezone vozi solidno i do utrke u Španjolskoj je uspio osvojiti osam bodova. U usporedbi s učinkom 2017., ostvario je znatan pomak. U ovom razdoblju prošle godine nije imao ni jedan.

Ipak, njegov ostanak u momčadi je, prema nekim glasinama, upitan. Devet bodova je u odnosu na Alonsovih trideset dva premalo kako bi vodstvo momčadi samo tako Stoffelu ponudilo novi ugovor.

Kako glasine ne bi prerasle u stvarno stanje, vozač McLarena je najavio kako će poduzeti potrebne mjere opreze:

“Kada se radi o Monaku, smisao cijelog vikenda je izbjegavanje nevolja. Nikad ne znaš što ti prethodi. Ali to stazu čini tako posebnom,” izjavio je Vandoorne.

Vandoorne se nada kako će vikend koji slijedi proteći bolje nego onaj u Španjolskoj gdje je odustao. Odustao je i na prošlogodišnjem izdanju utrke u kneževini pa mu je to i dodatan razlog da se pokaže u boljem svjetlu.

“Utrka u Monaku je obično igra suzdržavanja. Dok je cilj kloniti se nevolje, također je važno držati se podalje od bliskog susreta s barijerama.”

Dok je nervoza vozača tijekom svih 78 krugova bitan faktor koji često dovodi do kaosa, sigurnosni automobil je, prema Stoffelu, također problematičan.

“Čak i ako niste izravni sudionik u nesreći, sigurnosni automobil može stvoriti dodatnu dozu kaosa. I tada se stvara drama usred drame,” zaključio je Vandoorne.

Već smo se ove sezone na utrci u Bakuu uvjerili kako uzak prostor ne oprašta pogreške. Preostaje nam vidjeti hoće li stare ulice kneževine biti isto toliko nemilosrdne po vozače.

Izvor: GP1.hr