sport

Vergne: U Monako treba doći sa skromnim očekivanjima

Jean-Eric Vergne, Toro Rosso media

Jean Eric Vergne kaže kako u Monako, unatoč dobrim rezultatima iz prošlih sezona, trebate doći sa skromnim očekivanjima. Sezona za Francuza nije krenula dobro. Iako je na prvoj utrci zabilježio 8. mjesto i osvojio četiri boda, na sljedećim utrkama se nije uspio dokopati mjesta u 10 najboljih, a odustao je čak tri puta. Vergne kaže kako Monako smatra svojom domaćom utrkom jer u kalendaru nema VN Francuske, oko koje se vode pregovori za povratak 2015.

“Trenutno nema VN Francuske, pa je ovo za mene na neki način domaća utrka. Odspavao sam tu preko granice u Francuskoj, tako da se osjećam gotovo kao kod kuće. Dva puta sam se ovdje utrkivao u Formuli 1 te pritom zabilježio dobre rezultate. No, ne želim biti samouvjeren zbog toga. Monako je jedna od najtežih utrka i tu uvijek trebate doći sa skromnim očekivanjima.”

“Cijeli trkaći vikend je vrlo naporan. Ne smijete napraviti niti jednu grešku, što zahtijeva jako visok nivo koncentracije. No svejedno uživam u ovom vikendu koji je zaista poseban, iako živim kao pod staklenim zvonom jer ne idem u kasino niti jedem u restoranima. Sjajno je utrkivati se na ovakvom mjestu”, zaključio je.

Izvor: GP1.hr