sport

Verstappen će pritisnuti vodeći dvojac, usprkos Wollfu

Max Verstappen tvrdi da neće postati previše oprezan oko Mercedesovog dvojca koji se bori za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1 te dodaje kako poseban tretman ne čini “dostojnog prvaka”.

Red Bullov vozač je bio kritiziran na VN Meksika zbog agresivnog utrkivanja protiv Nice Rosberga, a to je rezultiralo i telefonskim pozivom Tota Wolffa koji je odlučio porazgovarati s Maxovim ocem – Josom Verstappenom.

Wolff je priznao da je izrazio brigu oko mladog Nizozemca koji bi mogao utjecati na krajnji rezultat u borbi za naslov, ali tvrdi kako je to bio čisto prijateljski razgovor. I sam Verstappen mlađi kaže kako je cijela stvar previše ‘napuhana’ te da nije dobio ultimativni zahtjev da se ne miješa u borbu za naslov.

“Nije to rečeno baš tako. Mislim da je sve to napuhano. To je bio normalan razgovor. Mislim da ne moram sve reći jer je to bio i privatan poziv. Ali nije bilo ništa takvo. Neću promijeniti pristup. Razgovor je bio pun razumijevanja. Mislim da kao vozač uvijek pokušavate napraviti što bolji posao. Mislim, trebali bi se utrkivati do zadnje utrke, trebali bi se uvijek boriti za prvo mjesto. Inače niste dostojan svjetski prvak, zar ne,” objasnio je Verstappen.

Izvor: GP1.hr