sport

Verstappen: Mogli smo pobijediti oba Mercedesa

Red Bullov Max Verstappen, imao je odličan start u utrku i vjeruje da su bez problema mogli biti bolji od dva Mercedesa. Međutim, mladi Nizozemac morao je odustati u 13. krugu nakon kvara kočnica. Verstappen više nije mogao zakočiti te je samo produžio u zid.

U tom trenutku Max je izgledao vrlo brzo, pozvao je svoju ekipu da slijedi primjer Ferrarijevog Sebastiana Vettela i ranije obave promjenu guma. Oni su upravo to i učinili, ali kvar na bolidu koštao ih je utrke.

”Moja lijeva stražnja kočnica se pregrijala. Kočio sam i odjednom sam izgubio pritisak u kočnicama. Kada izgubite pritisak stražnjih kočnica sav pritisak se prebaci na prednje. Tada se blokiraju prednji kotači i više se ne možeš zaustaviti.”

”To je bilo vrlo razočaravajuće za nas. Još više me to razočaralo jer smo bili u jako dobroj poziciji i mogli smo vrlo lako biti na podiju. Na startu su mi kotači proklizali, ali sam ostao u zavjetrini koliko sam mogao i odabrao desnu stranu u ulasku u zavoj. To mi je omogućilo dobar izlazak za sljedeći zavoj,” rekao je Max.

Verstappen isto tako dodaje kako misli da je odabir taktike bio odličan i da su s takvom strategijom mogli srediti Mercedese.

”Mislim da smo strateški napravili dobar potez. Da nismo imali problema s kočnicama, završili bi na drugom mjestu i pobijedili bi Mercedes. To bi bila odlična stvar za nas,” tvrdi mladi Nizozemac.

Izvor: GP1.hr