sport

Verstappen: Naš cilj je pobijediti Ferrari

Red Bullov vozač, Max Verstappen, odbacio je tvrdnje kako je Red Bull pravi izazivač Mercedesu za naslov u 2016. godini.

Iako je prve četiri utrke sezone proveo u Toro Rossu, mladi Nizozemac je pokazao da se vrlo brzo može naviknuti na borbe u prednjem dijelu poretka.

Verstappen sada ima deset bodova manje od momčadskog kolege, Daniela Ricciarda, u vozačkom poretku, ali smatra kako ne može srušiti prednost Nice Rosberga od 78 bodova.

“Puno bodova sam izgubio u prvih nekoliko utrka, ali mislim da je Mercedes trenutno prejak,” rekao je Verstappen za Mediaset.

“Previše stvari se mora dogoditi da bi se ja borio za naslov svjetskog prvaka. Međutim, od trećeg do šestog mjesta je se jako blizu i fokusiran sam da budem u što boljoj poziciji. Naši glavni cilj su da smanjujemo zaostatak za Mercedesom i da prestignemo Ferrari u konstruktorskom poretku. To su naši glavni ciljevi,” dodao je.

Nizozemac misli kako je realno očekivati da će Red Bull postajati sve snažniji te da će biti bolji od Ferrarija.

“Žao mi je što to moram reći ovdje u Italiji, ali kada je krenulo prvenstvo, Ferrari je bio ispred, a sada smo ispred njih. Cilj je sada uhvatiti Mercedes,” zaključio je Verstappen.

Izvor: GP1.hr