sport

Verstappen: Red Bull je primoran vratiti se na B Specifikaciju motora

Max Verstappen izjavio je da su Red Bullove ruke vezane te da su primorani vratiti se starijoj B Specifikaciji Renaultovog motora u Rusiji. Glavni razlog su visoke nadmorske visine na kojima se nalaze nadolazeće staze.

Red Bull je, unatoč impresivnoj novoj i jačoj C Specifikaciji, odlučio oba bolida vratiti na staru B Specifikaciju ovog vikenda u Sočiju

Oba vozača će zbog toga dobiti kazne, iako nije potvrđeno koliko točno mjesta.
Upitan zašto se momčad odlučila na ovaj iznenađujući potez, Verstappen je izjavio:

“Naša C Specifikacija nije pogodna za nadmorske visine u Meksiku i Brazilu. Znamo da otkad smo prešli na C Specifikaciju da ćemo se u nekom trenutku morati vratiti na B verziju.”

“Mislim da je ovo najbolji trenutak za promjenu. Uz to, uvijek je dobro imati i rezervne dijelove ako se nešto potrga,” izjavio je Nizozemac.

Rjeđi zrak na visokim nadmorskim visinama znači da turbo mora raditi jače za jednaku snagu – upravo to može opteretiti MGU-H.

Budući da je Renault prošle godine, unatoč Verstappenovoj pobjedi, upravo na Meksiku iskusio mnogo problema s motorom, rizik nepouzdanost C Specifikacije dodatno se povećava.

Verstappen je izjavio i da je C Specifikacija pokazala značajan pomak u performansama u kvalifikacijama, no još se uvijek čeka pomak u utrci.

“C Specifikacija pokazuje više snage u kvalifikacijama, no jednako je brza, pa čak i sporija u utrci.”

“Ipak, kvalifikacije su važnije i uvijek je bolje kad možete izvući dodatnu snagu iz motora kad vam zatreba. Prvenstveno zato smo se i odlučili za C Specifikaciju,” zaključio je Verstappen.

Izvor: GP1.hr