sport

Verstappen: Teško mi je prihvatiti da je Renault tako očajan

Težak položaj u kojem je Red Bull ove sezone zbog nepouzdane pogonske jedinice, na VN Mađarske, ponovno je došao do izražaja. Max Verstappen je dobio dva mjesta na startu prestigavši bolide ispred sebe te bio na solidnoj petoj poziciji. Planove za još bolji rezultat mu je ponovno pokvario nepouzdani MGU – K i primorao na odustajanje u petome krugu.

Nakon utrke, razočarani Nizozemac izjavio je kako su on i Daniel Ricciardo zaslužili puno više, jer staza po karakteristikama odgovara bolidu.

“Uopće nije bilo onako kako smo očekivali da bude.”

“Rasipaju se toliki milijuni koje smo izdvojili za pošteni motor. Ali bez obzira na to nastavlja se kvariti. Još k tome, sporiji smo od ostalih zbog tog problema.”

“U ovome trenutku, realnost je teško prihvatljiva za cijelu momčad.”

Preko momčadskog radija, Verstappen je sasuo čitavu bujicu uvreda i psovki, najviše upućenu Renaultu i pogonskoj jedinici. Premda je poruka emitirana naknadno i cenzurirano, gledatelji diljem svijeta su uglavnom razumjeli težinu njegovih riječi.

“Na radiju se čulo koliko sam bijesan. Mnoge moje psovke nisu prošle cenzuru. Šteta, jer bi za pojedine strane bilo puno bolje da su te psovke čuli.”

Verstappen je ove sezone već potrošio tri pogonske jedinice. Kako je to jedna više od dozvoljene, postoji mogućnost da će u Belgiji dobiti kaznu na osvojeno mjesto u kvalifikacijama. Nizozemac je odmah razjasnio kako nije zabrinut oko buduće forme na Spa – Franchochamspu.

“Idemo vidjeti što nam je za činiti u Belgiji. Za podmirenje kazne još uvijek ne znam.”

“No, u ovom trenutku, baš me briga;” komentirao je Verstappen.

Red Bull se iskazao prethodno na slobodnim treninzima. Na prvome je Ricciardo odvozio prvo vrijeme dok je na drugome Verstappen bio drugi, ali samo desetinku sporiji od Sebastiana Vettela.

Mnogi su momčad iz Austrije smatrali favoritima iz sjene u slučaju da Ferrari i Mercedes dožive probleme s pregrijavanjem guma. No, Verstappen se zbog problema nije uspio iskazati dok je njegov momčadski kolega uspio odvoziti herojski i stići s dvanaestog do četvrtog mjesta. Ricciardova nagrada za vozača dana je jedina utjeha za Red Bull na kraju ovog teškog vikenda.

Izvor: GP1.hr