sport

Verstappen: Vikend se činio prilično jednostavan sve do sudara

Max Verstappen će u VN Monaka startati s posljednjeg mjesta! Nakon udesa na posljednjem slobodnom treningu prije kvalifikacija njegova ekipa nije uspjela popraviti bolid na vrijeme za Q1.

Tako će mladi Nizozemac, na valjda najgoroj mogućoj stazi za takvo nešto, startati za začelja poretka. Umjesto da se bori s Ricciardom za vrh u kvalifikacijama, Max će u utrci morati pokušati sve to nadoknaditi.

On sam je nakon kvalifikacija izjavio kako se nesreća mogla izbjeći te kako je do tog trenutka GP vikend išao najboljim mogućim tokom.

”Vidjeli ste kako je Daniel imao lagan posao u kvalifikacijama. Tako isto bi bilo i meni.”

Incident na posljednjem slobodnom treningu je opisao kao trenutak nepažnje i dekoncentracije.

”Malo sam uhvaćen na spavanju s jednim sporim bolidom i to me malo omelo, ali nije to nikakva izlika. To se sve događa jako brzo i ja sam očito skrenuo malo ranije nego inače.”

Max je u tom krugu bio u testu za kvalifikacije tj. u svom brzom krugu koji je trebao pokazati koliko Red Bull može.

”Na kraju svega to je bio ipak samo FP3 i nije to toliko bitno. Uvijek ulazite u nekakav rizik. Lako je poslije reći: ‘Nismo trebali izaći’.”

Iako se činilo početkom Q1 kako je bolid jako blizu spremnog za brze krugove, posljednje inspekcije kod paljenja motora su pokazale problem s mjenjačem i tu je priči bio kraj.

”Sve je išlo po planu dok nisu pokrenuli motor. Onda su vidjeli da curi ulje iz mjenjača a kako je bilo ostalo samo 15 minuta znao sam da je to nemoguće za promijeniti.”

”Nadaš se nekoj crvenoj zastavi ili nečemu što će ti kupiti još malo vremena ali ovaj put se to nije dogodilo.”

I nakon ovog incidenta, kao i poslije svih drugih u ovoj sezoni, Verstappen je uvjeren kako iza njega stoji cijela momčad Red Bulla i da su mu najveća podrška.

”Momčad će uvijek biti uz mene, u dobrim i teškim trenutcima.”

”Može otići na bilo koju stranu. Prošle sezone smo imali problema s motorima i nekim drugim stvarima ali tako je to, moramo samo raditi kao tim, i u pobjedi ali i u porazu,” zaključio je Verstappen.

Izvor: GP1.hr