sport

Vettel: Dobre kvalifikacije od velike važnosti u Španjolskoj

Sebastian Vettel, Red Bull media

Sebastian Vettel kaže da je dobar rezultat na kvalifikacijama od presudne važnosti ako se želi ostvariti dobar rezultat na VN Španjolske. Aktualni prvak, koji je tamo pobijedio 2011. godine, trenutno je 5. u prvenstvu i misli da manjak mjesta za pretjecanje dodatno naglašava važnost performansi u subotu.

Circuit de Barcelona-Catalunya je raznolika, s brzim zavojima, nekima od 180 stupnjeva i promjenama u nadmorskoj visini. Nema puno mogućnosti za pretjecanje tako da će dobra startna pozicija biti od presudne važnosti. Dugi i brzi zavoji će odgovarati bolidima s efikasnom aerodinamikom. Staza je vrlo zahtjevna za gume zbog tih vrlo brzih zavoja, tako da je u utrci moguć velik broj ulazaka u boksove.”

Vettelov momčadski kolega Daniel Ricciardo vjeruje da je teško pronaći pravi balans između downforcea i maksimalne brzine.

“To je dobra staza za branjenje pozicije ali to zahtijeva puno koncentracije i dobar setup. Trebate prilično slab downforce na dugačkom glavnom pravcu ali to narušava ostatak kruga i čini bolid teškim za kontroliranje. Pronalaženje pravog balansa nije jednostavno.”

Izvor: GP1.hr