sport

Vettel: Ferrari ima bolje strategije od drugih momčadi

Ferrarijevi vozači su imali perfektan start u VN Australije, a po mnogima je gotovo sigurna pobjeda za Vettela ispuštena krivom strategijom u nastavku utrke. Nijemac je prošlog vikenda još jednom imao odličan start u Ferrarijevom SF16-H, ali se Scuderijin pitwall odlučio za drugačiju strategiju od one koju su odabrali u Mercedesu, koja je Lewisu Hamiltonu pomogla u osvajanju druge utrke ove sezone. Na tvrdnju da je Kanada repriza Australije, Vettel odgovara:

“Mislim da to nije točno. Za Australiju možete reći da smo mogli odabrati drugu strategiju. Da je to tako jednostavno i lako znati, svi bi radili pravu stvar. Otišli smo rano u boks, nadali smo se da će nam virtualni sigurnosni automobil dati prednost i da će strategiju dva ulaska u boks učiniti poželjnom.”

“Kako god, ja ću uvijek braniti našu strategiju. Mislim da su postojali i drugi ljudi koju su favorizirali dva zaustavljanja. Možda bi i oni sada napravili drugačiji posao. Međutim, tu smo odluku donijeli kao momčad.”

Vettel smatra da je lako biti general poslije bitke.

“Gledajući nakon utrke, uvijek je lako reći. Prilično je nezgodno staviti se na pitwall kako biste donijeli tu odluku; morate biti jako brzi. Što se tiče strategije, mislim da imamo jako snažan tim. Ne bih ih uopće kritizirao jer dečki su stvarno vrlo dobri, reagiraju jako brzo. Ove godine možda nismo napravili optimalan posao, ali sve u svemu smatram da donosimo bolje odluke od drugih ljudi.”

Izvor: GP1.hr