sport

Vettel: Hamilton je bio neuhvatljiv

Sebastian Vettel ohrabren je svojim performansama kojima je došao do drugog startnog mjesta na kvalifikacijama za VN Australije. Iako je uspio razdvojiti Mercedesove vozače, Vettel kaže kako su pole position i Lewis Hamilton bili neuhvatljivi.

Vettel je došao u Melbourne kao jedan od favorita nakon impresivnih predstava tijekom predsezonskih testiranja. Nakon što je postavio najbrže vrijeme tijekom trećeg slobodnog treninga, nade u najbolju startnu poziciju su porasle.

Iako je postavio dva brza kruga u Q3, Vettel jednostavno nije mogao pratiti Hamiltona koji je završio s više od dvije desetinke prednosti, a Nijemac u Ferrariju morao se zadovoljiti drugim mjestom.

Ovaj rezultat označava prvi Ferrarijev start iz prvog reda nakon VN Singapura 2015., a Vettel kaže kako je to znak momčadskog napretka preko zime.

“Mislim da dobro radimo kao momčad. Stvari se popravljaju. Naravno, lijepo je vidjeti da stvari funkcioniraju i da bolid funkcionira. Imalo sam lud dan jučer, ali osjećaj sa testiranja u bolidu je bio tu i mislim da smo to pokazali danas,” rekao je Nijemac.

Vettel je imao loš prvi sektor u svom finalnom krugu kvalifikacija pa se može zaključiti da je mogao imati i manji zaostatak za Hamiltonom. Međutim, Ferrarijev vozač smatra da nije mogao ići brže od Britančevih 1:22.188.

“Na kraju nisam bio potpuno zadovoljan sa svojim krugom. Bio sam zadovoljan krajem, ali vjerojatno sam izgubio previše na otvaranju kruga. Ali mislim da je Lewis odradio jako dobar krug i mislim da nisam mogao to uhvatiti. Pole danas nije bio moguć,” dodao je Vettel i osvrnuo se na sutrašnju utrku.

“Mislim da sutra možemo napraviti nešto u utrci. Bolid je dobar, poboljšali smo se pa bi brzina trebala biti puno bolja nego jučer na treninzima. Veselim se utrci,” zaključio je Nijemac.

Izvor: GP1.hr