sport

Vettel: Verstappen je bio ključan za pobjedu

Sebastian Vettel smatra da je glavni razlog njegove pobjede na VN Australije to što je Lewis Hamilton zapeo iza Maxa Verstappena nakon zaustavljanja u boksu.

Ferrarijev vozač vozio je iza Hamiltona u prvom dijelu utrke i držao se dosta dobro s malim zaostatkom za vodećim. Međutim, Britančeva odluka o ranijem ulasku u boks oslobodila je Nijemca, a Hamilton je nakon izlaska na stazu zapeo iza Verstappena. Vettel je tako mirno mogao izgraditi prednost i kod svog pitstopa izaći ispred Hamiltona.

“Mučio sam se da ga pratim, ali držao sam se. Znao sam da moram biti odmah iza njega. Kada se staza očistila, a on otišao u boks, nije bilo smisla pratiti ga. Ostali smo vani, gume su još držale, a brzina je bila dosta dobra.”

“Bilo je jako tijesno. Znao sam da će Max vjerojatno probati nešto, ali samo sam ostao naprijed. To je bilo važno za utrku. Pokušao sam pritisnuti što više sam mogao, Max je još uvijek bio vani i otvorio sam razmak za kontrolu utrke. Napravili smo jako dobar posao. Jako sam sretan s današnjim odlukama,” rekao je Vettel.

Izvor: GP1.hr