sport

Vettel: Veselim se Silverstoneu, to je nevjerojatna staza

2

Iza Sebastiana Vettela je još jedna teška utrka u kojoj je ponovno morao odustati zbog kvara na bolidu. Zaostatak za Rosbergom je sada veći od 100 bodova i šanse za obranu titule su uistinu male. Slijedi VN Velike Britanije koja je uvijek odgovarala Red Bullovom bolidu, te staza na kojoj imaju mnogo uspjeha.

“Uvijek volim kada idemo u Silverstone, to je nevjerojatna staza, a britanski fanovi su uvijek prisutni u velikom broju, bez obzira da li je sunčano ili kišno vrijeme. Ove godine ću nakon utrke ostati u Britaniji, što je dobro, jer uvijek nekamo žurimo. Trenutno smo u gužvi. Imali smo Red Bullovu domaću utrku, sada imamo tvorničku domaću a onda moja domaća utrka u Njemačkoj.”

“Ova utrka ima dodatni element jer je blizu naše tvornice, pa će velik broj zaposlenih moći sa svojim obiteljima pratiti utrku. Nadam se da ćemo za njih ostvariti dobar rezultat. Mnogi će moći i prespavati u svojim kućama, što je jako lijepo.”

“Najljepše sjećanje na Silverstone je svakako pobjeda iz 2009., a i Mark je tamo pobijedio 2010. i 2012., stoga ima dobre rekord na ovoj stazi.”

Izvor: GP1.hr