sport

Vettel zadovoljan rezultatom nakon teškog vikenda

Sebastian Vettel; izvor:Red Bull media

Nakon iznimno teškog vikenda na kojem je prije utrke odvozio svega 25 krugova, Sebastian Vettel je briljirao u utrci došavši s 15. na četvrto mjesto, uz odvožen najbrži krug. Prva polovica utrke nije izgledala obećavajuće za Vettela, no zato je u drugoj odradio nekoliko fantastičnih pretjecanja te doveo svoj Red Bull do četvrtog mjesta. Nakon što mu je novinarka Sky sportsa rekla kako je proglašen vozačem dana je odgovorio:

“Hvala lijepo. Mislim da smo napravili najviše što smo mogli. Vikend je bio težak, posebno zato jer nisam odvozio dovoljno kilometara. Bio sam prilično zadovoljan s autom tijekom utrke. U početku sam morao biti strpljiv jer sam zapeo u vlakiću. Bolidi su užasno proklizavali i bilo je teško nešto učiniti. Kad smo došli do čistog zraka, stanje se popravilo. Dobro smo funkcionirali na primarnim gumama, jer smo uspjeli održavati tempo kao dečki koji su vozili na mekšim gumama. Strategija se pokazala dobra jer sam na kraju imao svježe gume, pa smo mogli preteći nekoliko ljudi.”

Na pitanje misli li da jedino Red Bull može sustići Mercedes je odgovorio:

“Svi timovi pokušavaju to učiniti, ali trebate biti fer i reći kako oni imaju izvrstan motor, jako dobar bolid i par odličnih vozača. To ih čini vrlo snažnima i teškima za pobijediti, ali naš bit ovdje je da pobjeđujemo, stoga bi bilo tužno da odlazimo na trkaće vikende po treće mjesto.”

Izvor: GP1.hr

Category: Novosti F1, Vettel, VN Španjolske 2014.