sport

Villeneuve: Verstappenove pogreške su neprihvatljive

Svjetski prvak iz 1997. godine, Jacques Villeneuve, smatra kako bi neki drugi vozač bio pod prijetnjom otkaza za svojih pogrešaka u Monaku, ali ne i Max Verstappen za kojeg Kanađanin smatra da je pod velikom zaštitom.

“Bio je to užasan vikend za njega. Brz je, ali je napravio previše pogrešaka,” rekao je Villeneuve.

Podsjetimo, Nizozemac je došao u Red Bull nakon utrke za VN Rusije u kojoj je tadašnji vozač austrijske momčadi, Daniil Kvjat, imao dva incidenta u prvom krugu. Helmut Marko je tada ocijenio kako se Rus jednostavno nije mogao nositi s pritiskom.

U Monaku, Verstappen je napravio tri vozačke pogreške, a najviše su ga stajale pogreška u kvalifikacijama, zbog koje je startao iz boksa, te nedjeljna pogreška zbog koje je utrku završio u ogradi.

“Neki drugi vozač bi sada bio poslan kući, ali zato što je to Max Verstappen, ljudi traže izlike jer je on zaštićen. Napravio je istu pogrešku dva puta, što je neprihvatljivo, ali tri pogreške u vikendu je jednostavno previše. No, Red Bull ga voli, vole ga navijači, svi ga vole,” dodao je Kanađanin koji smatra kako Verstappen je materijal za svjetskog prvaka.

“Ako nauči iz svojih pogrešaka, onda je. Ali ako mora ići preko granica da bi bio brz, to znači da nije dovoljno brz.”

Izvor: GP1.hr