sport

Villeneuve: Vestappen se opet ponaša neodgovorno

Prvak iz 1997. Jacques Villeneuve je poznat izvan staze po svojim britkim i bespoštednim komentarima prema drugim vozačima. U prošlosti su “na meti” bili Damon Hill, Michael Schumacher, Takuma Sato i Kimi Raikkonen (među ostalima). U novije vrijeme, tvrdoglavost Maxa Verstappena dala je novi razlog Kanađaninu da uputi nekoliko primjedbi na njegovo ponašanje.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca, bivši vozač Williamsa je prozvao mladog Nizozemca da nije u stanju odvesti trkaći vikend bez da prouzroči nesreću. Najviše od svega ga je zasmetalo Maxovo nadmeno ponašanje i želja da pod svaku cijenu pobjedi momčadskog kolegu Daniela Ricciarda. Villeneuve je tada naglasio da je uzrok tome izričita želja da nadmaši rezultate Australca. No, problemi na stazi nisu jedina stvar za koju Villeneuve smatra da Max mora promijeniti.

Na konferenciji za medije prije utrke u Montrealu, Verstappen je u napadu nervoze izjavio kako je spreman opaliti u glavu svakog novinara koji spomene njegovu sklonost sudaranju. Mnogi novinari su ovakvu izjavu oštro prihvatili, povezujući je s prijašnjim izljevima bahatosti vozača Red Bulla. Među kritičarima se opet našao Villeneuve koji ovakvo ponašanje povezuje s manjkom zrelosti u nošenju s kritikama.

“Posao svakog novinara je da prenosi činjenice. Čak i ako Verstappen neke stvari izreče stotinu puta, red je da ih na zahtjev ponovi još jednom.”

“Odgovornost vozača je da odgovara na postavljena pitanja Ako je pitanje opravdano. Po tom pravilu, Verstappen nije imao pravo onako reagirati,” objasnio je Villeneuve

Villeneuve objašnjava kako bi za Maxa bilo najbolje da kritike iskorištava kako bi gradio svoj stil i sazrijevao kao vozač i osoba. No, napominje kako je to vrlo teško zbog golemih očekivanja koja su mu postavljena još od najranije dobi.

“Kako bi se kretali naprijed, morate učiti na svojim greškama. To je ono što on ne radi. I još k svemu tome, pokazuje manjak poštovanja i kulture.

“Na neki način, on je još uvijek dijete. Na silu izvučen iz kolijevke i uguran u kokpit bolida. To je razlog zašto nije na Ricciardovoj razini i pokazuje kako je u lošoj formi,” izjavio je Villeneuve

Izvor: GP1.hr