Vijesti

Volkswagen koncern pokazuje na CeBIT-u mogućnosti zapošljavanja u Car-IT-u budućnosti

IT odjel Volkswagen koncerna predstavlja se na sajmu CeBIT (od 10. do 14. ožujka) u Hannoveru. Pri tome čak pet marki koncerna pruža uvid u svijet Car-IT-a te predstavlja inovativnu tehniku za električnu mobilnost budućnosti. Osim toga, kadrovski marketing informira o mogućnostima zapošljavanja u IT odjelu koncerna.

Prije početka sajma CeBIT 2014. dr. Martin Hofmann, odgovoran za informacijsko-tehnološki odjel koncerna, rekao je sljedeće: “Apsolventima i mladim IT stručnjacima nudimo najbolje mogućnosti da zajedno s nama kreiraju IT budućnost. Kao najveći IT u automobilskoj industriji nudimo im izvrsne mogućnosti. Partneri smo svih stručnih područja, regija i marki. Od razvoja do prodaje, od Argentine do Kine. To jamči raznolike zadatke.”

Orijentirani smo na apsolvente studijskih predmeta informatike, ekonomske informatike i inženjerskih znanosti. U Volkswagenu je moguće direktno zapošljavanje u sklopu programa za vježbenike ili doktorande. Pregled prakse na CeBIT-u ponuđen je u obliku predavanja i multimedijskog zida u paviljonu 9 s ponuđenim radnim mjestima.

“Woman Experience Day” posebno je namijenjen studenticama. Na poziv Tehničkog razvoja i IT odjela koncerna studentice sa studijskih grupa srodnih inženjerstvu i informatici posjećuju CeBIT i na taj način dobivaju informacije o mogućnostima zapošljavanja i napredovanja u Volkswagenu.

Težište ovogodišnjeg nastupa na CeBIT-u čine teme Connected Car i električna mobilnost. Na štandu u paviljonu 2 veličine 850 m² Volkswagen između ostalog predstavlja kokpit, kojim se upravlja gestama. Tvrtka Volkswagen gospodarska vozila izlaže “eT”,električni Transporter za dostavljače pošte, koji zahvaljujući funkcijama potpore samostalno prati svog vozača uz rub ceste. Porsche predstavlja Panameru s hibridnom tehnikom, a Audi hibridni A3 e-tron. Srastanje vozila i IT-a demonstrira MAN sa svojom aplikacijom TeleMatics. Ona optimizira dionicu teretnih vozila te vozača informira o tehničkim podacima o vozilu.

Tags: / /