Vijesti

Volvo Concept Estate – najbolji automobil Sajma u Ženevi

Volvo je sa svojim konceptnim trojcem pogodio ukus javnosti i pobrao brojne nagrade, a tek predstavljeni Concept Estate je od strane nekoliko međunarodnih medija osvojio nagradu za najbolji automobil Sajma u Ženevi.

Autoblog.com, cijenjeni automobilski komentatorski portal napominje: “Ne morate biti automobilski fanatik kako biste shvatili da se Volvo nalazi u zlatnom dobu automobilskog dizajna.” I brojne druge publikacije u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj na sličan način slave Concept Estate, dodatno naglašavajući status ovog automobila kao jedne od zvijezda ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi.

Volvo je uistinu na pobjedničkom putu sa svojim konceptnim automobilima jer je pored posljednje nagrade za Concept Estate već prije Concept Coupé imenovan najboljim automobilom prošlogodišnjeg Sajma u Frankfurtu, dok je Concept XC Coupé osvojio prestižnu “Eyes ON Design” nagradu na Sajmu automobila u Detroitu.

Globalna pažnja prema Volvo konceptnim automobilima sve je jača jer svi oni daju nagovještaj potpuno nove generacije SUV modela XC90, koja stiže tijekom ove godine, kao i nagovještaj izgleda svih budućih Volvo automobila. Tri uzastopne nagrade naglašavaju dramatičnu transformaciju kroz koju Volvo prolazi, a koju nadgleda Thomas Ingenlath, stariji dopredsjednik dizajna pri Volvo Cars kompaniji. Ta je transformacija nadahnuta jednostavnošću, funkcionalnošću i ljepotom kao glavnim obilježjima skandinavskog dizajna.

Najveća snaga atraktivnog interijera novog Volvo Concept Estate modela jest njegova jednostavnost. Tradicionalni prekidači i kontrole zamijenjene su velikim kontrolnim panelom na središnjoj konzoli, odnosno velikim ekranom osjetljivim na dodir po uzoru na tablet, koji na taj način uvodi unutrašnjost Volva u 21. stoljeće.

“Osnovna ideja je organizacija kontrola i informacija na savršeno intuitivan i jednostavan način. Sve je točno tamo gdje očekujete da bude, što vožnju čini ugodnijom, učinkovitijom i sigurnijom.”, ističe Thomas Ingenlath, stariji dopredsjednik dizajna pri Volvo Car grupaciji.