Vijesti

Volvo istražuje nove sigurosne i dizajnerske ideje u suradnji s kompanijom za razvoj sportske opreme POC

Volvo Car grupacija (Volvo automobili) uspostavila je partnerstvo sa švedskom kompanijom POC koja razvija zaštitnu opremu za razne sportske aktivnosti. Dvije kompanije će razmijeniti znanje s ciljem istraživanja novih ideja na području sigurnosti i dizajna.

“POC proizvodi spajaju funkcionalan dizajn s ultralaganim, ali izdržljivim materijalima koji daju ultimativan osjećaj slobode i zaštite. To je savršeno usklađeno s našim ciljem koji nalaže da funkcionalnost i sigurnost učinimo emocionalnim doživljajem. Baš kao i oprema POC-a i naši automobili spajaju sofisticiran dizajn s čvrstim materijalima i inteligentnim mogućnostima. Posjedovanje prave opreme, u ovom slučaju automobila, stvara osjećaj smirenosti i povjerenja. To na kraju omogućava maksimalan užitak u vožnji.”, ističe Thomas Ingenlath, stariji dopredsjednik dizajna pri Volvo Cars.

Novo partnerstvo istražit će i iskoristit će mogućnosti za povećanje sigurnosnog znanja i ponude Volvo automobila, ali i POC opreme. Prvi rezultati bit će predstavljeni u drugoj polovici 2014. godine. Prvobitni razvojni projekt temelji se na komunikaciju između automobila i biciklista.

“Komunikacija s biciklistima u blizini automobila nudi moguće proširenje naše vrhunske tehnologije otkrivanja pješaka i biciklista. Informiranje biciklista o tome da je prepoznat od strane automobila može omogućiti ugodniju i sigurniju interakciju automobila i biciklista u urbanim sredinama.”, napominje Jan Ivarsson, stariji menadžer za sigurnosnu strategiju pri Volvo Cars kompaniji.

“S POC-ovom misijom stvaranja najboljih proizvoda imamo mogućnost spasiti živote i smanjiti posljedice nezgoda. Volvo ima viziju, znanje i iskustvo i vodeći je na području cestovne sigurnosti preko 80 godina.”, izjavio je Stefan Ytterborn, direktor i osnivač kompanije POC.

Tags: /