Vijesti

Volvo je najbrže rastući europski premium brend

Volvo XC60Rast prodaje Volvo automobila u Europi nastavio se i u mjesecu svibnju, a očigledno je da prodaja ovog brenda raste brže od prodaje drugih konkurenata u premium segmentu. Posljednji izvještaj Udruženja europskih proizvođača automobila (ACEA) pokazuje da dok je ukupno europsko tržište poraslo za 4,3 posto, prodaja Volvo automobila porasla je za osjetno većih 14,1 posto. To potvrđuje činjenicu da je Volvo najbrže rastući europski premium brend.

Volvo je ojačao svoju poziciju tržišnog lidera u Švedskoj, dok je značajan rast potražnje zabilježen i u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Španjolskoj. Tako prodaja Volvo automobila raste brže od ukupnog tržišta, odnosno u prvih pet mjeseci broj novoregistriranih Volvo automobila porastao je za 9,6 posto, dok je broj novoregistriranih automobila na cjelokupnom tržištu porastao za 6,6 posto.

U mjesecu svibnju, Volvo je u Europi isporučio 21.584 nova automobila (svibanj 2013. – 19.154), dok je u prvih pet mjeseci isporučeno 101.903 Volvo automobila (2013. – 92.962).

Jaka tržišna ponuda, koja uključuje potpuno novu obitelj motora, pospješuje potražnju za novim Volvo automobilima diljem Europe. Najveći pokretač prodaje je crossover model XC60, a odličnu potražnju bilježe i modeli XC70, odnosno V40 i V60.

Zbog nove obitelji Drive-E motora, koji nude vrhunske performanse uz naglašenu ekonomičnost, očekuje se nastavak pozitivnih prodajnih rezultata.