Vijesti

Volvo među najbrže rastućim premium brendovima u Europi

Prvi autonomni VolvoProdaja Volva u Europi porasla je u prvih osam mjeseci ove godine za 12,9 %, što ga je prema podacima nezavisne udruge automobilskih proizvođača (ACEA) učinilo jednim od najbrže rastućih premium brendova u Europi. Odlični prodajni rezultati u ovoj godini rezultat su sjajne potražnje na najvećim europskim tržištima poput Njemačke, Velike Britanije i Švedske, dok je prodaja stabilno rasla i u Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj i Finskoj.

“Sveukupni oporavak europskog tržišta i dalje je nesiguran, no Volvo pažljivo prati taj trend. Drago mi je što se naši automobili tako dobro prodaju na našem najvećem i najvažnijem tržištu. Sveukupno gledamo, dobro smo pozicionirani da dodatno profitiramo od potpunog oporavka europskog tržišta.”, izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik kompanije Volvo Cars.

Kupci diljem Europe odlično su reagirali na osvježena izdanja Volvo modela S60, V60, XC60, V70, XC70 i S80, koji su predstavljeni početkom 2013. godine kao dio velikog programa obnove modelske ponude. Lansiranje nove Drive-E obitelji dvolitrenih četverocilindričnih motora dodatno je približilo Volvo vozila europskim kupcima, budući da oni nude nesvakidašnju kombinaciju snage i ekonomičnosti.

Što se tiče ostatka svijeta, Volvo bilježi jak rast u Kini, svom najvećem pojedinačnom tržištu, gdje je prodaja u prvih osam mjeseci porasla za 36,9 %, čime je Volvo značajno prerastao suparnike. Dobra prodaja u Kini i Europi poništila je pad Volva na tržištu SAD-a od 10,9 %, pa ukupan rast prodaje u prvih osam mjeseci na globalnom nivou iznosi odličnih 9,2 %.

Volvo predviđa da će do kraja godine zabilježiti globalni rast prodaje od 10 %.

Tags: