Vijesti

Volvo S60 i XC60 dobili vrhunske ocjene u novom testu sustava za zaštitu kod frontalnih sudara

Liderska pozicija Volva na području automobilske sigurnosti ponovno je dobila priznanje – i to novim testnim programom američkog Osiguravajućeg instituta za sigurnost prometa (IIHS). Ovaj je institut, naime, proveo provjeru sustava koji pomažu kod prevencije frontalnih sudara. Oba testirana Volvo modela S60 i XC60 osvojili su najveću moguću ocjenu – izvrstan – uz opasku da jedino Volvo od svih 74 testiranih vozila nudi standardno ugrađen City Safety sustav zaštite od sudara.

“Pozdravljamo odluku većine sigurnosnih instituta da u svoje testne programe uključe i sustave za sprečavanje prometnih nezgoda. To kupcima daje bolji uvid u prednosti sustava automatskog kočenja, te će pomoći implementaciji ovih tehnologija u automobile budućnosti,” izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car grupaciji.

Novi IIHS-ov test sustava za prevenciju sudara bit će inkorporiran u 2014 Top Safety Pick nagradu ovog renomiranog instituta. Test uključuje nalet na vozilo koje vozi ispred pri brzinama od 20 km/h i 40 km/h, a dodatni se bodovi daju vozilima koja posjeduju upozorenje na frontalni udarac.

Volvo S60 i XC60 opremljeni City Safety sustavom (s automatskim kočenjem pri nižoj brzini kretanja) i Collision Warning with Full Auto Brake sustavom (upozorenja na udarac s opcijom automatskog kočenja), te Pedestrian Detection sustavom (otkrivanja pješaka) su među sedam modela koji su u novom testu dobili ocjenu “izvrstan”.

Tags: / / /