Vijesti

Volvo uvodi treću smjenu i zapošljava dodatnih 1.300 radnika u pogonu Torslanda

Volvo Car TorslandaVolvo će u svom pogonu Torslanda u Geteborgu uvesti treću radnu smjenu, kako bi se udovoljilo rastućoj potražnji za novim proizvodima ove automobilske kompanije. Širenje aktivnosti, planirano za prvi kvartal 2015. godine, povezano je s početkom proizvodnje potpno novog SUV modela XC90.

Uvođenje treće smjene znači i zapošljavanje oko 1.300 novih radnika i prati otvaranje potpuno nove radionice za izradu karoserija, koja je kapacitet pogona Torslanda podigla na 300.000 automobila godišnje. To znači i porast broja zaposlenih u pogonu Torslanda za gotovo 40 %.

Globalna prodaja Volva porasla je u prvih devet mjeseci ove godine za 9,2 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a do kraja godine očekuje se isporuka od nekih 470.000 primjeraka, što predstavlja rast od 10 % te novi tržišni rekord švedske kompanije. Očekuje se konstantan rast prodaje novog XC90 modela i tijekom 2015. godine, što je i razlog povećanja proizvodnih kapaciteta pogona Torslanda, gdje se ovaj automobil i proizvodi.