Vijesti

Volvo V40 Cross Country od sada i s pogonom na sve kotače

Volvo V40 Cross_CountryUspješni Drive-E pogonski sustav s 245 KS jakim T5 turbobenzinskim motorom, koji je već dostupan s modelom V40, sada je dostupan i s inačicom V40 Cross Country, ali uz dodatak  sposobnog pogona na sva četiri kotača.

“Volvo nastavlja širiti svoju ponudu V40 Cross Country modela s novom pogonskom opcijom. Kombinacija Drive-E T5 benzinskog motora s pogonom na sve kotače ponudit će avanturistički usmjerenim kupcima snagu za istraživanja te im podariti svu kontrolu potrebnu za samouvjerenost u svim uvjetima vožnje.”, ističe Peter Mertens, stariji dopredsjednik odjela za razvoj i istraživanje pri Volvo Cars.

S 245 KS i 350 Nm okretnog momenta, V40 Cross Country nudi svu snagu koju vozači očekuju od jednog Volva. Dodatak uglađenoj i ekološki orijentiranoj vožnji jest osmerostupanjski automatski mjenjač s klackalicama na kolu upravljača namijenjenim za ručno mijenjanje brzina. Nova pogonska opcija bit će dostupna sredinom jeseni u Europi, a diljem svijeta u sljedećih nekoliko mjeseci.

Otkako su predstavljeni, inovativni Drive-E četverocilindrični Volvo motori, odlično su prihvaćeni diljem svijeta zbog svoje jedinstvene kombinacije snage i učinkovitosti s malim štetnim utjecajem na životni okoliš. U usporedbi s prethodnim T5 motorom u Volvu V40 Cross Country, novi motor smanjuje emisiju štetnih plinova na impresivnih 149 g/km.

Volvo V40 Cross Country, exterior, front, side