Testovi / Volvo

Volvo V40 Cross Country

Volvo V40, predstavljen je na Ženevskom Autosalonu 2012. Postavio je nove sigurnosne standarde sa zračnim jastukom za pješake, ali i snažno pogurao ovu švedsku marku u kategoriju premium modela tržišnog C segmenta. Radi se o autmobilu koji je EuroNCAP proglasio najsigurnijim od svih testiranih automobila na svijetu.

Marka koja postavlja sigurnosne standarde u svijetu desetljećima, zadnjih nekoliko godina posvetila je značajnu pažnju dizajnu i novim tehnologijama koje vožnju čine udobnijom i zanimljivijom, istovremno osluškujući trendove koji mijenjaju kategorije i karoserijske oblike.

V40 Cross Country je odgovor na sve veću popularnost SUV vozila, odnosno, u ovom slućaju dizajnerski iskorak prema tome. Volvo je namjerno sačuvao oznaku XC, kojom označava svoja SUV vozila za budući kompaktni SUV XC40. Naime Cross Country je prvenstveno stilski pogođen sukladno trendovima, obzirom da je pogon na sve kotače rezerviran samo za najsnažniju benzinsku izvedbu.

Zahvaljujući nešto duljem hodu amortizera, odnosno povišenom ovjesu, V40 Cross Country je nešto udobniji od standardnog V40. To je njegova osnovna prednost u vožnji, ali i još jedan dokaz da ovo nije automobil za terensku vožnju, već trendovski, udoban kompakt.

Dizajn unutrašnjosti je identičan modelu V40. Moderan, s materijalima iznimno ugodnim oku i na dodir, ali i s pregršt tehnoloških i elektroničkih elemenata koji vožnju čine ugodnom. Tradicionalno za Volvo modele, sve dostupno je moguće podesiti u više nivoa, ovisno o ukusu, želji pa čak i trenutnom raspoloženju vozača i putnika.

Isprobali smo najsnažniji i najopremljeniji diesel model, D4 Summum.

D4 je vrh turbo diesel ponude za ovaj model. Radi se o peterocilindričnom dvolitrenom turbo-diesel motoru maksimalne snage 130 kW (177 KS). To je jedan od dva diesel motora koji mogu biti u kombinaciji s automatskim mjenjačem, koji poboljšava performanse, odnosno u ovom slučaju smanjuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 0,3 s, ali povečava emisiju CO2 sa nevelikih 117 na još uvijek prihvatljivih 137 g/km.

Pomakom ručice mjenjača iz položaja D (Drive) u S (Sport) ne mijenja se samo način rada izvrsnog automatskog mjenjača. Brži odziv na papučicu gasa, tvrđi i izravniji upravljač u kombinaciji s izmjenjenim, sportskim prijenosnim odnosima u potpunosti mijenjaju vozna svojstva kompaktnog Volva te ga pretvaraju iz luksuzne limuzine u sportski bolid. Možda ne toliko na mjerenju vremena ubrzanja koliko u stvarnom osjećaju u vožnji, a to je, uostalom, najbitnije.

Zanimljivo, svi motori u ponudi su s turbo prednabijanjem zraka, a početni motor po cijeni je također diesel. Oznake D2, a zapremine 1,6 l i maksimalne snage 84 kW (115KS), ovaj motor će biti odabir onih kojima je ekologija na prvom mjestu, obzirom da mu je emisija CO2 manja od 100 g/km.

S ovim najsnažnijim, imali smo prosječnu potrošnju između 6,7 i 8,2 l, ovisno o načinu vožnje i češćem ili rijeđem korištenju Sport moda. Vožnja autoputom pri brzini 130 km/h zadržava potrošnju u granici između 4,7 i 5,2 l. Dakle, i ovaj najsnažniji diesel model je moguće voziti itekako štedljivo.