Vijesti

Volvo V40 Drive-E

Novi Volvo Drive-E motor, koji nudi vrhuski spoj mogućnosti i učinkovitosti, sada je dostupan i u modelima V40 i V40 Cross Country. Razina emisije ugljičnog dioksida Volva V40 D4 s ručnim mjenjačem, snage 190 KS, iznosi nevjerojatnih 85 g/km, što je zasad nedostižno ostalim konkurentskim modelima.

“Volvo V40 D4 nudi vrhunski užitak u vožnji uz masivnih 80 KS viška u odnosu na ostale predstavnike segmenta, ali uz zadržavanje jednako niske emisije ugljičnog dioksida. To je još jedan dokaz da Drive-E motori užitak učinkovite vožnje ubacuju u novu dimenziju.”, ističe Michael Fleiss, dopredsjednik odjela za pogonske uređaje pri Volvo Car grupaciji.

Volvo V40 bit će u početku opremljen s dva motora iz obitelji Drive-E četverocilindarskih jedinica: s turbobenzinskim T5 motorom od 245 KS te turbodizelskim motorom D4 od 190 KS. Rafiniranoj vožnji doprinosi i automatski mjenjač s 8 stupnjeva prijenosa.

“Vrhunski odaziv na gas i ubrzanje već od niskih okretaja, u kombinaciji s uglađenim zvukom, učinit će V40 modele još zabavnijim za vožnju, bez kompromisa kada su u pitanju zahtjevi suvremenih kupaca u pogledu niske potrošnje i razine štetnih emisija.”, dodaje Michael Fleiss.