Testovi / Volkswagen

VW Golf VII

Pojavio se na tržištu 1974. i ušao u legendu. Njegovo ime je Golf, Volkswagen Golf i danas u svojoj sedmoj generaciji ponovno osvaja tržište kao Svjetski i Europski automobil godine.

Zahvaljujući u potpunosti izmjenjenom sustavu sklapanja automobila, Volswagen više nije ograničen i u stanju je upotrebom jedne modularne platforme proizvesti različite automobile i po dimanzijama i po karoserijskim oblicima, odnosno za različite namjene. Do šeste generacije podnica Golfa izrađivala se prešanjem iz jednog komada, što mu je davalo krutost i trajnost. Danas se Golf izrađuje na spomenutoj novoj, višedjelnoj platformi koja je zahvaljujući svojstvima novih materijala daje jednaku krutost uz uštedu u masi i proizvodnji. Ne, Golf nije zbog toga pojeftinio, ali je zbog ovog i još nekih elemenata lakši za do 100 kg, ovisno o opremi i motoru, u odnosu na prethodnu generaciju. Ovime je omogućeno korištenje manjih, slabijih motora, koji uz uštedu goriva zadržavaju vozna svojstva, nekad večih i jačih. Svi motori su s prednabijanjem zraka, a početni, benzinski, zapremine 1,2 l, ima 63 kW (85 KS).

Upravo model s tim motorom i najslabijim paketom opreme imali smo na testu. Dok na papiru sve to izgleda nekako nedovoljno, u praksi se pokazalo jednim od najzanimljivijih opcija.

Trovratni Golf s početnim benzinskim motorom do sada sigurno nije bio predmet želja hrvatskih kupaca. Oni su najviše kupovali peterovratnu inačicu s 1,6-litrenim turbo-dieselom. No, rekosmo, 100 kg manje i više nisu potrebni snažni strojevi za ista vozna svojstva.

S ovim motorom dolazi peterostupanjski ručni mjenjač, a s 20 KS znažnijom izvedbom istog motora, šesterostupanjski, također ručni, dok je sedmerostupanjski DSG opcija uz nadoplatu od približno 17.000 kn.

U vožnji se i ovaj početni pokazao sasvim dovoljnim i u prvi trenutak smo mislili da se radi o snažnijoj izvedbi. Automobil u svakoj situaciji ima dovoljno snage i zakretnog momenta, zahvaljujući svojstvima motora, ali i pogođenom prijenosnom odnosu. Dojam u vožnji automobila više klase možemo zahvaliti izvrsnoj zvučnoj izolaciji i ambijentu unutrašnjosti koji je, prema ustaljenoj praksi, korak iznad prethodne generacije.

Iako nešto skuplji od prethodnika, zahvaljujući bogatijoj serijskoj opremi, koja sada ukljućuje Start/Stop sustav, električnu parkirnu kočnicu s asistencijom prilikom pokretanja na uzbrdici, automatsko podizanje i spuštanje bočnih stakala, dnevna svjetla, ručni klima uređaj, radio s dodirnim ekranom i mogućnošću reprodukcije audio zapisa sa SD kartice i eksternog uređaja itd. itd. Da, Golf više nije “čelav” i ovakav, početni će zadovoljiti brojne korisnike. Za doplatu je dostupno sve što si možete zamisliti pa sukladno tome i cijena od početnih nešto više od 127.000 kn ide u nebesa.

No, razmislite dobro prije kupnje. S ovim motorom nam je prosječna potrošnja bila 6,7 l na 100 km i ne vidimo razloga za nešto jače, a kamoli za doplatu za turbo-diesel.