sport

Webber: Vettel će ponovno pobjeđivati

Sebastian Vettel, Red Bull media

Mark Webber je izjavio da će njegov zadnji timski kolega iz Formule 1, Sebastian Vettel, ponovno pobjeđivati. Aktualni svjetski prvak se nije najbolje snašao u RB10. Zadesili su ga česti tehnički problemi, ali i odlični nastupi Daniela Ricciarda, koji je odnio pobjedu na VN Kanade.

Mark je ovog vikenda bio vrlo konkurentan u trci 24H Le Mansa, no poslije je njegov Porsche otkazao poslušnost. Australac je za motorline.cc izjavio da je Vettel imao teških vremena u ovoj sezoni, kao i dosta mehaničkih kvarova.

“Nisam iznenađen Danielom. Prije Melbournea sam rekao da će između njega i Seba biti 50:50. Tada su mi svi rekli da sam lud. No, Seb će se vratiti, samo mu treba vremena da se dobro upozna s autom. Za Sebastiana su ovo teški trenuci jer je Mercedes apsolutni favorit. Ali, čim vidi pobjede će se vratiti. Isto je s Fernandom Alonsom. Kada vidi priliku za pobjedu on će biti tu.”

Webber je još izjavio kako je Ricciardu bilo mnogo lakše prihvatiti činjenicu da je samo Mercedes brža momčad od njih, dok u Toro Rossu nikad nije imao konkurentan bolid.

Izvor: GP1.hr