sport

Webber: Vrijeme je za Ricciarda

Mark Webber smatra da je Daniel Ricciardo jedan od glavnih kandidata za naslov svjetskog prvaka u 2017. godini kada Formula 1 ulazi u eru novih pravila.

Ricciardo je 2016. godine ostvario jednu pobjedu te je još sedam puta završavao na postolju. To ga je svrstalo na treće mjesto u ukupnom poretku te se sam prozvao ‘najboljim vozačem ostatka grida’ tj. ‘svjetskim prvakom seljaka’.

Međutim, Mercedes je uzdrmala iznenadna odluka svjetskog prvaka Nice Rosberga da se umirovi. Uz to dolaze i nova pravila, a Webber smatra kako je sada vrijeme da Ricciardo napravi korak.

“Daniel je vjerojatno najkonzistentniji vozač na stazi i zasigurno je svjetska klasa. On je u poziciji da se bori i da ide po naslov ako Red Bull može sastaviti dobar bolid. Nicu je gotovo nemoguće zamijeniti u kratkom roku u Mercedesu,” rekao je Webber.

Australac je ove godine objavio kraj svoje trkaće karijere, ali priznaje kako ga je Rosbergova odluka iznenadila.

“Iznenadilo me. Ali sam isto tako i jako sretan zbog njega. Stvari se poklope u životu i on je odlučio da je sada vrijeme za odlazak. Nico i Lewis su poticali jedan drugoga da budu bolji, ali sada Mercedes neće imati all-star postavu. Lewis je briljantan i apsolutno nemilosrdan. To će oblikovati tržište Fomule 1,” dodao je Webber.

Izvor: GP1.hr