sport

Wehrlein želi objašnjenje od Force Indije

Manorov vozač, Pascal Wehrlein, kaže kako bi volio razumjeti zašto je njegov momčadski kolega, Esteban Ocon, dobio priliku u Force Indiji 2017. godine, a ne on.

Wehrlein je testirao za Force Indiju 2015. godine i ove godine je debitirao za Manor te je čak i došao do jedinog boda za momčad ove sezone na VN Austrije. Ocon se s druge strane te na VN Belgije priključio momčadi, ali je ipak on dobio priliku u momčadi iz Silverstonea, a ne Wehrlein.

“Tako je kako je,” rekao je Nijemac za njemački Motorsport-Magazin.

“Mogu sada kriviti nekoga ili govoriti ružne riječi, ali to mi ništa neće pomoći. Jedino što mogu reći jest da je Force India tako odlučila. Želim im sve najbolje, i Estebanu također.”

“Toto Wolff me zvao i rekao mi da je Force India tako odlučila. Naravno, volio bi naučiti iz toga, što je pošlo po krivu i koji je razlog tome,” dodao je.

Iako je govorio kako bi bio sretan da ostane s Manorom još jednu sezonu, Wehrlein ipak priznaje da je teško primio odluku.

“Ovo je tek mali korak unatrag, ali ništa više od toga. Moram reći da se nije lako nositi s tim, ali trkaći vikend je. Time mi je lakše ne misliti o tome i koncentrirati se na posao,” objasnio je Wehrlein.

Nijemac još uvijek nije službeno potvrđen za 2017. godinu, ali zasigurno ostaje na gridu s Manorom i iduće godine. Mjesta su slobodna u Sauberu i Haasu, ali skoro je pa nemoguće da će Mercedes dopustiti svome junioru da ode u momčadi koje oprema Ferrari.

Izvor: GP1.hr