Vijesti

WeltAuto broj 1 po broju prodanih rabljenih vozila u Hrvatskoj

Zahvaljujući novom obračunu trošarina na motorna vozila i općenito lošoj gospodarskoj situaciji, u Hrvatskoj nezaustavljivo pada broj prodanih novih automobila. Zanimljivo, zadržan je prosjek od oko 160.000 vozila koja u toku godine promijene vlasnika, što znači da adekvatno smanjenju novih, raste prodaja rabljenih vozila.

Na takvom tržitu, WeltAuto se, prema podacima za 2012. godinu, pozicionirao kao neprikosnoveni brand broj 1 za prodaju rabljenih vozila. Kao dio Volkswagen grupe, WeltAuto mijenja naziv u DasWeltAuto i nakon 1. srpnja ove godine bilježi drastičan rast prodaje vozila, a kao očitu posljedicu krivog obračuna trošarina na nova motorna vozila, zbog kojih je većina poskupjela. Dakle, umjesto novih, uvoze se rabljena vozila pa je tako, za primjer, u prvih 8 mjeseci ove godine uvezeno 9.179 rabljenih vozila Volkswagen grupe, od kojih je čak 91% starijih od 4 godine.

Volkswagen grupa prepoznala je taj trend i specifičnost ržišta te i u Hrvatskoj postavlja standard prodaje rabljenih automobila brandom DasWeltAuto koji kupcima nudi jednaku razinu usluge kao kod kupnje novih vozila, uz identična jamstva i uvjete kakve ima na ostalim tržištima, u skladu sa samim nazivom.