sport

Williams spreman za kišni vikend u Brazilu

Tehnički šef Williamsa, Pat Symonds, izjavio je kako je njegova momčad spremna na zahtjevan vikend u Sao Paulu zbog najavljene kiše. Ranije prognoze najavljuju kišovito vrijeme kroz sva tri dana za VN Brazila, a kroz povijest smo već naučili kako vrijeme može zakomplicirati stvari na Interlagosu.

Jaka kiša imala je utjecaj u borbama za naslov svjetskog prvaka 2008. i 2012., dok je 2009., 2010. i 2013. kiša zakomplicirala kvalifikacije.

‘’Očekujemo jako loš vikend po pitanju vremenske prognoze, velike su šanse za pljuskove u subotu i nedjelju,” rekao je Symonds.

‘’Nadamo se da će biti suho, ali prema sadašnjim prognozama situacija bi mogla biti kao 2013., kada smo prvi izlazak na suhim gumama tijekom cijelog vikenda imali u utrci.”

Symonds ističe kako je krug na Interlagosu kratak te da će stotinke sekunde odlučivati poredak u kvalifikacijama.

‘’U kvalifikacijama vrijeme kruga je vrlo nisko, ove godine će to biti oko nekih 70 sekundi. To znači da će svaka stotinka biti vrlo bitna u kvalifikacijama.”

‘’Na ovoj stazi veću ulogu će imati mehanički grip nego aerodinamika, ali aerodinamika će biti ključna za brza vremena u drugom sektoru.”

‘’Brzina na startno-ciljnom pravcu vrlo je bitna za pretjecanje na ovoj stazi, ali da bi mogli prestići nekoga morate imati jako dobar izlazak iz zavoja Junção,” dodao je Symonds.

Izvor: GP1.hr